LinkedIn Office

Van vriend naar collega op LinkedIn

Als iemand je toevoegt op LinkedIn, moeten ze daarbij aangeven hoe ze je kennen. Collega? Studiegenoot? Vriend? Soms gebruiken mensen niet de categorie die naar jouw idee klopt: ze willen met je linken als ‘vriend’ terwijl jij toch echt vindt dat jullie alleen collega’s zijn. Wat kan je daaraan doen?

Ten eerste: het is alleen voor jezelf zichtbaar op welke manier je met die ander gelinkt bent (zie hieronder). Anderen kunnen dat niet zien. Mocht je het toch willen aanpassen, dan kan dat heel gemakkelijk.

Op het moment dat iemand op die manier met je wil linken, kan je er niets aan aanpassen, maar zodra de link gelegd is, kan dat wel:

– ga bovenin je scherm naar Contacten en in het menu dat dan uitklapt, klik je op Connecties

– zorg dat ie op het meest linkse tabblad open staat (als het goed is staat ie daar al op)

– zoek de persoon om wie het gaat, in het zoekvenstertje of scroll naar die persoon (ze staan alfabetisch op achternaam in de lijst)

– klik op de persoon om wie het gaat

– je ziet dan in de kolom rechts van de namenkolom, de gegevens van die persoon

– daar zie je ook Labels, en daar zal dan ‘vrienden’ staan

– klik op Labels bewerken

– je kunt dan aan- en uitvinken hoe je iemand kent: dus ‘vrienden’ uitvinken en ‘collega’s’ aanvinken

Op die manier los je het op 🙂

Nog 2 extra puntjes:

– Je zult voor die collega het niet kunnen aanpassen in zijn/haar LinkedIn-profiel, maar dat ziet dus verder ook niemand behalve hij/zijzelf. Dus als hij/zij daar nog steeds ‘vriend’ heeft staan, dan is daar niks aan te doen.

– Hoe je met elkaar gelinkt bent, wordt alleen zichtbaar op het moment dat je elkaar een aanbeveling geeft, omdat je daarbij dan kan aangeven hoe je je tot elkaar verhoudt: bijvoorbeeld ‘ik was de directe leidinggevende van persoon x bij die en die organisatie’. Dat helpt voor mensen die het lezen om de aanbeveling op waarde te schatten. En op dat moment geef je die relatie pas aan, dus dan kan je ook daar nog aangeven hoe de relatie ligt. Een aanbeveling komt ook altijd eerst nog bij jou binnen (als hij/zij jou wil aanbevelen), en dan kan jij ‘m goedkeuren (incl. hoe hij/zij de relatie omschrijft) of hem/haar vragen iets aan te passen. Pas als je daar helemaal tevreden over bent, accepteer je de aanbeveling en wordt ie zichtbaar op jouw profiel.

Reacties

reacties

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *