Screen Shot 2015-09-17 at 17.21.57

Nieuw op Periscope: web-profielen

Sinds 17 september 2015 heeft Periscope zogeheten web-profielen. Als je actief bent op Periscope dan heb je natuurlijk je account/profiel binnen de app. Nu is er ook een profiel op internet, het web-profiel. Deze ‘update’ van Periscope (tussen aanhalingstekens, want het is geen update van de app op je telefoon) is vooral nuttig voor mensen die via het web Periscope-uitzendingen bekijken, maar ook voor het promoten van jouw Periscope-profiel!

Wat is het web-profiel precies?

Je vindt jouw Periscope web profile op www.periscove.tv/jouwperiscopeaccountnaam, in mijn geval dus op www.periscope.tv/welmoedverhagen.

Het scherm bestaat uit twee delen: links zie je je profiel zoals je dat ook kent vanuit de App, aan de rechterkant kan je de laatste uitzending bekijken van die persoon (of zelfs live meekijken als de persoon op dat moment aan het uitzenden is):

Periscope web-profiel

Wat zien we allemaal?

Aan de linkerkant zie je:

  • je foto
  • je naam
  • je accountnaam (@welmoedverhagen)
  • het aantal hartjes dat je hebt gekregen tijdens je uitzendingen
  • je Periscope-biografie. Mooi en handig: de url in die bio is binnen de Periscope-app op je telefoon niet aanklikbaar, maar op het webprofiel wel!
  • het twitter-icoontje is ook aanklikbaar en leidt mensen direct naar je twitter-profiel.
  • het aantal mensen dat jou volgt en het aantal mensen dat jij zelf volgt.

En aan de linkerkant helemaal onderaan zie je een klein stukje van nog iets handigs: de uitzendingen van die persoon van de laatste 24 uur. Alle uitzendingen van deze persoon die je kunt terugkijken, kan je nu dus gemakkelijk vinden via het webprofiel van die persoon. Handig!

Tijdens een live-uitzending

Als je op Twitter een interessante live-uitzending op Periscope voorbij ziet komen, kan je op de link in de tweet klikken en kom je in de uitzending terecht. Je kunt dan niet reageren, want dat kan alleen via de app op je telefoon. Maar: je kunt nu wel meekijken (en je telefoon ondertussen voor iets anders gebruiken) én direct het Periscope-webprofiel van die persoon zien.

Je kunt het profiel van die persoon zien door in het scherm van de uitzending op de naam van die persoon te klikken (in de ovaal): Periscope webprofiel

Het gedeelte van het scherm waarin je de video bekijkt wordt dan wat smaller en de balk aan de linkerkant verschijnt waarin je het profiel van de Periscoper kunt bekijken. Is het interessant, dan kan je later ook eerdere uitzendingen van deze persoon bekijken (naar beneden scrollen in de linkerkolom) of doorklikken naar iemands Twitter-profiel of naar de link in de bio-tekst.

Promoot jouw Periscope-profiel!

Nu je een directe link hebt naar jouw Periscope-profiel op het internet, kan je deze natuurlijk gaan delen. Via Social Media, maar natuurlijk ook gewoon op je website! Mensen die daar kijken zijn wellicht nog niet zo bekend met Periscope en kunnen dan via jouw site toch je uitzendingen zien. Heb jij nog andere ideeën over hoe je deze webprofielen slim kunt inzetten voor je bedrijf? Laat het weten in de Comments hieronder!

Reacties

reacties