Screen Shot 2015-10-08 at 02.00.20

Nieuw op Periscope: “On Air Button”

Sinds 7 oktober 2015 biedt Periscope de mogelijkheid om een “On Air Button” op je website te plaatsen:

On Air Button Periscope
Als de knop blauw is (zoals hierboven) en mensen klikken erop, dan komen ze op je webprofiel terecht, in mijn geval periscope.tv/welmoedverhagen. Daar kunnen ze je webprofiel zien en je uitzendingen van de laatste 24 uur.

Als de knop rood is (zoals hieronder, maar dan met je eigen naam erin) en mensen klikken erop, dan komen ze ook op je webprofiel terecht, maar dan gelijk in de live-uitzending die je op dat moment aan het doen bent. Als mensen dus op jouw site komen, kunnen ze gelijk zien dat je op dát moment live bent en kunnen ze gelijk meekijken! Dat kan via het web (als ze vanaf hun computer op de knop klikken), of vanuit de app als ze vanaf je mobiele website op de knop klikken. In het laatste geval kunnen ze dan ook direct hartjes geven en de interactie aangaan tijdens je uitzending.

On Air Button Periscope LIve

Superhandig dus om mensen op je website te attenderen op je Periscope-profiel en je live-uitzendingen!

Hoe maak je zo’n knop?

Dat is eigenlijk heel simpel! Ik leg het je hieronder stap voor stap uit. Het is wel belangrijk dat je toegang hebt tot de ‘achterkant’ van je website, en dat je daar HTML-code kunt invoeren. Vraag eventueel of je webmaster je daar even bij wil helpen.

1. Ga naar https://www.periscope.tv/embed

2. Je komt dan op de website waar je de knop kunt aanmaken. Je ziet een overzicht van de knoppen (blauw voor als je offline bent, rood voor als je online bent), in twee formaten: groot en klein. Mijn advies: gebruik voor je website de grote knop (die al niet erg groot is…), anders valt de knop niet genoeg op:

On Air Buttons

3. Scroll naar beneden totdat je dit gedeelte ziet:

Generate On Air Button

4. Vul in het veld aan de linkerkant, bij “Who is the broadcaster?” je @username in. Kies aan de rechterkant voor “Large”.

5. De grijze knop hierboven (“Create Button”) wordt groen als je je @username hebt ingevuld. Klik op die groene knop.

6. Je krijgt dan een voorbeeld te zien van hoe de knop eruit komt te zien. Ook zie je een veldje met HTML-code. Dat ziet er ‘eng’ uit, maar daar hoef je niets ingewikkelds mee te doen verder! Je klikt op de groene knop met “Copy”. Je hebt de HTML-code nu gekopieerd.

On Air Button is ready

7. Ga naar je website, log in en voer de HTML-code in waar je de knop op je site zou willen zien.
In WordPress kan je bijvoorbeeld een Text-widget toevoegen aan een siderbar en daar de HTML-code in plakken. Je kunt in die widget ook nog een ‘titel’ meegeven die dan boven de knop wordt weergegeven.

Het resultaat is dan bijvoorbeeld het volgende:


On Air Button op Veelzijdige Vrouw
Kijk je liever een video met uitleg? Kijk dan hieronder:

Reacties

reacties