Facebook Bedrijfspagina maken

Facebook Pagina maken

Op Facebook ben je in eerste instantie een mens met een persoonlijk account. Alleen als je een persoonlijk account hebt, kun je een bedrijfspagina maken. Klinkt logisch, toch? 🙂

Zorg dat je ingelogd bent op Facebook en ga naar http://www.facebook.com/pages/create.php en kies daar één van de volgende zes opties. Uiteraard kies je degene die het best beschrijft wat voor bedrijf je hebt of wat voor pagina je wilt maken. Je kunt ook op de verschillende opties klikken om te zien welke vervolgmogelijkheden zij bieden, qua categorieën.

Opties Facebook Bedrijvenpagina

Kies het soort bedrijf waarvoor je de bedrijvenpagina wilt maken

Vervolgens vul je de gevraagde gegevens in. Daarna word je vanzelf door een proces geleid om de belangrijkste onderdelen van je Pagina op orde te maken:

 • Profielfoto uploaden. Let op: dit is een kleine vierkante foto. Zorg dus voor een foto die daar mooi in past!
 • Info over je bedrijf en de url van je website. Vul hier steekwoorden in die mensen helpen om je te vinden. Ze beïnvloeden de zoekresultaten, dus ze zijn van groot belang.
 • Kies een url voor je facebookpagina. Let op: er staat dat je later niet meer terug kunt. Maar: als je 30 likes hebt, kun je www.facebook.com/naamdiejedanzelfbedenkt claimen. Handig om mensen dan via zo’n link naar je Facebook Pagina te leiden.

De eerste stappen zijn gezet! Je komt nu op je Facebook Pagina. Bovenin zie je het beheerdersgedeelte. Daaronder zie je de pagina zelf, zoals ook anderen die zien.

Omslagfoto

 • je kunt een omslagfoto toevoegen: onder het beheerdersgedeelte zie je een breed blauw vlak, daarin staat een plusje waarmee je dat kunt doen. Je kunt dan een foto uploaden vanaf je computer.
 • Let op: de richtlijnen zijn streng:
 • Minimaal 399 pixels breed
 • geen prijs- of aankoopinformatie (zoals ‘40% kortin’, ‘Op onze website te downloaden’ of ‘De hele zomer gratis zonnebrillen’).
 • geen contactgegevens (zoals webadres, e-mailadres, postadres of andere informatie bevatten die is bedoeld voor het gedeelte Info op je pagina)
 • geen referenties naar elementen van de gebruikersinterface: in helder Nederlands: je mag geen oproep plaatsen om je Pagina te Liken of te delen etc. Omslagfoto’s met een pijltje naar de Like-knop komen nog veel voor, maar mogen niet!
 • niet aanzetten tot actie (zoals ‘Profiteer nu’ of ‘Vertel het je vrienden’)
 • Voor de beste beeldkwaliteit en de snelste laadtijden voor je pagina, upload je een sRGB JPG-bestand van 851 pixels breed en 315 pixels hoog en minder dan 100 kilobytes.
 • Let op: de omslagfoto is openbaar en dus te zien voor iedereen die je Facebook Pagina bezoekt, of ze nou op ‘Like’ hebben geklikt of niet

Berichten plaatsen

Je Facebook Pagina ziet er nu as het goed is behoorlijk mooi uit. Maar je wilt natuurlijk ook nieuwtjes en berichten delen. Dat kan je doen door Berichten te plaatsen op de timeline van je Pagina. Je kunt ook foto’s/video’s plaatsen, events aanmaken, links naar je website/blog plaatsen etc.

Extra aandacht voor een bericht

Sterretje: breed bericht

Als je een bericht gepost hebt, kun je die bovenaan je timeline laten verschijnen door op het sterretje te klikken dat verschijnt als je met je muis op je bericht staat (bovenin aan de rechterkant van je post). Je bericht wordt nu over de hele breedte van je Pagina geplaatst, in plaats van in één kolom. Hierdoor valt je bericht meer op. Uiteraard kan je door weer op het sterretje te klikken, het formaat van het bericht weer naar ‘normaal’ aanpassen.

7 dagen bovenaan

Ook kan je een bericht dat je graag wilt laten opvallen, bovenaan je timeline laten verschijnen. Als je nieuwe berichten plaatst, worden die daaronder geplaatst, ook al zijn ze meer recent. Ga met de muis op de post staan die je bovenaan wilt hebben staan (kan ook een post zijn die al verderop in je timeline staat) en ga naar het potloodje dat aan de rechterkant bovenin verschijnt (naast het sterretje). Klik op ‘pin to top’ of ‘bovenaan plaatsen’, afhankelijk van je taalinstellingen. Het bericht blijft nu 7 dagen bovenaan staan en krijgt een oranje vlaggetje. Na 7 dagen wordt het bericht weer terug geplaatst op de eigenlijke plek in de timeline (op datum).

Fans vinden

Uiteraard wil je nu ook graag dat mensen je berichten lezen 🙂 In een volgende post zal ik schrijven hoe je mensen kunt benaderen om Fan van je Pagina te worden. Ik geef je eerst even de tijd je Pagina aan te maken 🙂

Heb je een specifieke vraag over Facebook? Over het maken van een Pagina, of iets anders? Laat hieronder een bericht achter en ik zal je vraag beantwoorden!

Reacties

reacties

2 replies
 1. Mark
  Mark says:

  Hoe kan ik zien wat ik allemaal heb geliked bij een bepaald persoon en wat ik allemaal voor reacties heb geplaatst Bij zijn/haar posts. En ik Bedoel niet bij activiteiten logboek kijken naar je likes en recente zoek opdrachten etc, maar echt specifiek per persoon wat je allemaal hebt geliked bij hem/haar.

  Alvast bedankt!

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *