LinkedIn Office

Een goede profielfoto op LinkedIn

Mensen weten graag met wie ze zaken doen. LinkedIn is een professioneel netwerk: zorg dus voor een professionele eerste indruk! En als mensen je al kennen en je profiel zoeken, weten ze gelijk of ze op het juiste profiel terecht zijn gekomen. Hieronder lees je waaraan een goede profielfoto voldoet en hoe je je foto kunt uploaden.

Waaraan voldoet een goede profielfoto?

1. Kies voor een foto van je gezicht, zodat je goed te herkennen bent.
2. Zorg voor een zakelijke uitstraling, dus vermijd foto’s van je vakantie of een feestje!
3. Je kunt verschillende soorten bestanden uploaden: .jpg, .gif of .png
4. De maximale bestandsgrootte is 4MB
5. De foto moet uiteindelijk vierkant zijn. Als je een ander formaat upload, kan je later de vierkante uitsnede kiezen die je wilt.
6. Idealiter is je foto tussen de 200×200 (absolute minimum) en 500×500 pixels. Is de hoogte of breedte van je foto meer dan 4000 pixels, dan kan je de foto niet uploaden en zul je ‘m eerst moeten verkleinen. Hiervoor adviseer ik je de gratis online editor Pixlr te gebruiken.

Foto uploaden

1. Ga met je muis over je foto rechtsbovenin je scherm en klik in het uitklapmenu op “Privacy & Settings”.

2. Soms vraagt LinkedIn je hier om nog een keer extra in te loggen, om zeker te weten dat jij het bent die je settings wil aanpassen.

3. Linksbovenin, links van je naam, zie je een kleine foto van jezelf. Klik daarop.

4. Klik op “Bestand Kiezen” en selecteer op je computer de foto die je wilt gebruiken.

5. Klik “Upload Photo”.

6. Verschuif het ‘gele veld’ totdat je het juiste deel van je foto in beeld hebt. Hier kan je van een rechthoekige foto een vierkante uitsnede maken. Klik op “Save Photo”.

7. Selecteer wie jouw foto mag zien: My Connections (de mensen met wie je in de eerste graad verbonden bent op LinkedIn), je Network (1e, 2e, 3e graag en mensen in groepen waar je lid van bent) of Everyone (iedereen, ook mensen die geen lid zijn van LinkedIn).

Ik adviseer je “Everyone” te kiezen: je wilt toch dat iedereen weet wie je bent en een goede eerste indruk van je krijgt?

8. Klik op “Save Settings” om je foto en instellingen op te slaan.

Foto wijzigen

Heb je al een foto op je profiel maar wil je deze wijzigen? Volg stappen hierboven bij “Foto uploaden” als een nieuwe foto wilt gebruiken. Wil je de uitsneden van je huidige foto wijzigen? Volg stappen 1 t/m 3 hierboven en klik vervolgens onder je foto op “Edit Photo”. Pas de uitsnede aan en klik op “Save Photo”. Klik nog even op “Save Settings” om je wijzigingen op te slaan. Klaar!

Let op!

Als je een foto upload die duidelijk niet van jou is of geen ‘pasfoto’ is, heeft LinkedIn het recht je foto te verwijderen. Je kunt dan zelf een correcte foto uploaden om dit probleem te verhelpen. Als LinkedIn 3x je foto heeft moeten verwijderen, kan je niet langer een profielfoto uploaden. Maar waarom zou je? Een professionele foto waarop je goed te herkennen bent, geeft het beste resultaat!

Reacties

reacties

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *