Doe het niet zelf!

Niemand is overal goed in en iedereen is wel érgens goed in. Als je dan mensen samen brengt, kunnen er mooie dingen tot stand komen!

Vandaag vond in Amersfoort de 37e Doe-Het-Niet-Zelf dag plaats. Zo’n 80 ZZP-ers, MKB-ers, creatievelingen etc. kwamen bij elkaar om elkaar te helpen. Van te voren had iedereen zijn/haar vraag en aanbod geformuleerd en kregen we via een online matching tool inzicht in mogelijke matches. Op de dag zelf was iedereen er verantwoordelijk voor om een balans te vinden tussen het ‘geven’ en ‘krijgen’.

Ter plekke was er de Matching Muur met daarop van iedereen een foto en de vragen en het aanbod. Voor mij begon de ochtend gelijk goed. Ik sprak Arnoud aan, één van de oprichters van Doe-Het-Niet-Zelf: of hij me wilde helpen met het ontwerpen van een logo. Een leuke en goede brainstorm volgde en hij is nu nog voor mij aan het werk. Ik ben heel benieuwd wat daar uit komt! Wie weet heb ik dus binnenkort gewoon een mooi eigen, goed bij mij passend, logo. Leuk!

De rest van de dag heb ik vooral andere mensen geholpen. Veel ondernemers hadden vragen over Social Media.

Hester Hudig wil Twitter gaan gebruiken voor WYSE International, die international leadership programmes organiseren voor jongeren. We hadden een goede brainstorm over de mogelijkheden om meer jongeren te bereiken en ik heb geadviseerd hoe je het beste met meerdere mensen namens één organisatie kunt twitteren.

Erica Heykoop van ZippyArt wilde graag tips over hoe ze Twitter kan gebruiken om haar bedrijf goed te presenteren. Ze was blij te horen dat ze al een heel eind op de goede weg is! Gelukkig heb ik ook haar nog wat leuke tips kunnen geven. Én we hebben een leuk idee voor toekomstige samenwerking. Ik hou jullie op de hoogte! Ook ZappyArt zit op twitter: @ZippyArt.

Op de match-muur bleek dat er veel vraag was naar hulp met Social Media. Ik heb toen spontaan aangeboden om een workshop Social Media te verzorgen, naast de 3 andere workshops die ‘s middags gegeven zouden worden. Op die manier kon ik meer mensen tegelijk van informatie voorzien 🙂

Josine Scheepmaker van Tikwerk was één van de deelnemers aan de workshop. Zij had al enige ervaring met Twitter en schreef dan ook gelijk over de workshop. En naderhand zei iemand tegen me: “je straalde toen je die workshop gaf!” Dat vind ik echt leuk om te horen: dat ik de passie die ik heb voor social media, en wat je er allemaal mee kunt bereiken, laat zien in de workshops en de adviezen die ik geef.

ONO-ONO, magazine on the spot, is bezig in no-time een tijdschrift in elkaar te zetten naar aanleiding van deze dag. Ik ben ook geïnterviewd, ik ben heel benieuwd!

Reacties

reacties

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *